Mønstergulv - klassisk og tidløst

 
FOTO:  Solidfloor

Tregulv montert i ulike mønster anses som svært klassisk, tidløst og eksklusivt. De siste årene har det samtidig kommet flere moderne varianter.

De siste årene har det blitt et økt fokus på gulv, noe som også gjør at det flotte mønstergulvene har fått større oppmerksomhet. De vokser stadig i popularitet , mye på grunn av de uendelige variasjonene som finnes. Til inspirasjon har vi skrevet litt om de ulike gulvene, slik at du enklere kan velge riktig mønstergulv til ditt interiør.

 

FISKEBENSPARKETT

1126206 Solidfloor new Classics Louvre.jpg

Dette klassiske mønsteret er blitt brukt i en årrekke og er kanskje det mest populære og kjente mønstergulvet. Det består av rektangulære planker som monteres i en vinkel på 60 grader og kommer i dag i alle typer dimensjoner, farger og overflater.

 

CHEVRON

Oak Select chevron tapis 180x900 mm custom finish (3).JPG

I motsetning til fiskeben er dette mønsteret montert i 45 graders vinkel som skaper en V-form, dette gir et renere mønster da plankene i større grad plasseres i en forutsigbar rekke. Som med fiskeben kommer chevron gulvene i en rekke størrelser, farger og overflater. Dette mønsteret kan brukes i de fleste åpne rom og vil utvilsomt gi de en mer unik stil.

 

FRENCH FLOORING

1117470 Solidfloor new Classics Lausanne.jpg

Dette mønsteret baserer seg på staver som monteres i ulike bredder og størrelser. Det stammer fra en tidsperiode der man ikke hadde stor tilgang på materialer og dermed satte sammen et gulv basert på de plankene man hadde. I nyere tid er standarden å bruke tre ulike bredder, der det ikke lengre er helt vilkårlig hvordan de plasseres. Selv om stilen er oppgradert og det skal være et mer gjennomgående mønster, er det fortsatt meningen at det skal se litt tilfeldig ut.

 

HEXAGON

TDP_Oak_Hexagon.jpg

Som et resultat av økt popularitet for mønstergulv de siste årene, har det kommet en rekke nye varianter. Hexagon er en av dem og utvilsomt et mønster som vil skape blikkfang og særpreg. Som navnet beskriver består mønsteret av en sekskant hvor to planker tilpassede planker monteres sammen.

 

I vårt showroom på Skøyen og Midtun finner du alle varianter av mønstergulv, vi ser frem til en hyggelig samtale om mål, muligheter og løsninger.