Se årets viktigste trender for parkett og tregulv

 
 
timberwise_tregulv_hexagon_inspirasjon.jpg

Tydelige trestrukturer, spennende mønster, og et bredere utvalg av naturlige farger, er noen av det viktigste som preger trendene innen parkett og tregulv i 2019. Mange trakter etter moderne tregulv med et klassisk preg.

Skogr har i en årrekke levert gode tregulv og parkett til fornøyde kunder, og vi har utviklet en god følelse for hva norske kunder ønsker seg, og for hva som er spesielt etterspurt. Om du kontakter oss, eller om du besøker vår butikk i Oslo eller Bergen, vil du finne et bredt utvalg av kvalitets gulv, som strekker seg fra det klassiske til det moderne. Samtidig er det mulig å kombinere våre tregulv med moderne teknologi. Om du ønsker deg varmekabler i gulvet, så er ikke dette noen hindring for at din bolig kan ha et klassisk vakkert tregulv.


Et godt tregulv kombinerer smak og behag med komfort og kvalitet

Et solid tregulv av høy kvalitet setter et nobelt preg på en bolig. Om du pusser opp, eller om du er i ferd med å bygge et nytt hjem, vil valget av gulvet være en viktig del av den estetiske utformingen som preger hjemmets nye fremtoning. Derfor må både farge og fremtoning tilpasses, både til dine ønsker og din smak, men også til boligens karakter.

Mange av særpregene for tregulv som nevnes under kan kombineres med hverandre, så om du ønsker deg noe spesielt trenger du ikke å nøle med å ta kontakt. Vi kan gjerne hjelpe deg videre.

Foto:  Timberwise

Mønstergulv setter et klassisk preg på stuer og øvrige oppholdsrom

Mønstergulv er i dag blitt veldig populære og de utgjør en kontrast til det enkle og tradisjonelle norske tregulvet med rette planker, som vi gjerne finner i eldre bygninger av tre. Likevel har mønstergulv en ærverdig historie som strekker seg tilbake til ballsaler og vakre hjem på kontinentet, hvor treverkets mangfoldige mønster også skulle fungere som en vakker åndelig oppkvikker, og ikke kun som et praktisk gulv som holder deg varm på bena.

FOTO:  Timberwise
FOTO:  Timberwise

Blant de spennende mønstrene er ofte historiske franske gulv (“french flooring”) en direkte inspirasjon. Deres “chevron”, eller fiskebensmønster bringer livlig retningsbevegelse inn i et rom. Historisk sett er slike gulvmønster blitt laget med smale og korte høvlede bord, men hos oss finner du også moderne mønster med større dimensjoner på de enkelte elementene, noe som passer bra for større moderne rom.

Foto: Woodlife Chevron

Foto: Woodlife Chevron

Tregulv med mørke toner

Mørkere farger på tregulvet har flere fordeler. Det at du ikke legger merke til hver eneste hybelkanin er en av dem, men når det kommer til interiørdesignet kan et mørkere tregulv fungere bra som et kontrapunkt i et rom, som ellers har store vinduer og lyse vegger eller kledning.

Samtidig gir et tregulv med mørkere fargetoner en viss tyngde til et rom, om du ikke velger å balansere ut rommet med sterke eller lyse farger når det kommer til valget av møblement, lamper og gardiner.

FOTO:  Timberwise
 
FOTO:  Solidfloor

Gulv med tydelig trestruktur

Mange kunder har i den siste tiden etterspurt gulv som har en tydelig trestruktur, og de får med dette et gulv som tilbyr det lille ekstra. Gulv med en tydelig trestruktur understreker naturligheten til materialet, og inviterer til en fascinasjon ved skaperverket.

De fine strukturene inviterer til at man stryker over gulvet for å taste seg frem til hvordan treet en gang vokste og man merker hvor årringene har buktet seg. Strukturen i treverket bringes frem ved bruk av spesielle teknikker som inkluderer børsting, håndskraping og millimeterfin saging.

Gulv med merkbar trestruktur egner seg godt for oppussing av eldre ærverdige boliger, men de kan også pass godt inn i nye hjem som bygges opp med et ønsket tradisjonelt preg, eller med et innslag av tradisjonelle elementer.

 

Lyse tregulv er et fleksibelt og tidløst valg

Lyse tregulv er en klassiker i mange norske hjem, og valget føles ofte riktig. En

Ubehandlet look, og et naturlig tregulv som har en lett hvitpigmentert overflate er det lett og innrede til. Samtidig bidrar et lysere tregulv til å spre både naturlig lys og lys fra lamper i rommet. Slik blir lyse tregulv til et trygt og fleksibelt valg.

Lysere gulv er gjerne mer nådige når det senere kommer til valg av møblering og dekorasjon, noe som også gir mer spillerom om du senere vil forandre noe.

Derfor er lysere tregulv og lyse parketter også godt representerte i vårt tilbud. Lyst gulv trenger nemlig ikke å bety et helt hvitt gulv. Det finnes et stort rom for variasjon, mellom lys eik og lyse furutoner, som kan tendere fra nesten helt hvit overflate, til innslag av grått eller beige, så vel som en naturlig fersk trefarge med lysebrune og gule noter.

FOTO:  Timberwise
 

Flere tredetaljer og muligheter tilbys om du har spesielle ønsker

Skógr tilbyr også sine fagkunnskaper og det gode utvalget av kvalitetsmaterialer når det kommer til spesielle ønsker fra våre kunder, og vi bidrar gjerne til å finne den perfekte løsningen for deg.

Mange kunder lurer gjerne på hva de skal gjøre med overgangsområder som trapper, liste, og vegger, eller muligens også tak.

Når det kommer til videre utfordringer med sømløse overganger mellom veggen og det nye gulvet, har vår erfaring vist at resultatet blir bedre om vi velger en list som matcher veggen, i stedet for en list som matcher tregulvet. Om du velger å male listene med samme fargetone som veggen får du en sømløs og elegant overgang.

Oak_Classic_Basket_Weave_brush_waxoil_horizontal_RGB – Kopi.jpg

Et vakkert tregulv kan gjerne også følge trappen som leder til eller fra rommet, slik at stilen forblir enhetlig.  Du kan selvfølgelig ha samme struktur, overflate og farge i boligens trapper som når det kommer til tregulvet, og vi kan bygge trappen i samme material eller med samme utseende som den parketten eller det tregulvet som du har bestemt deg for. Du kan også få trespiler i samme farge eller mønster.

Noen kunder har tidligere også ønsker seg en vegg eller et tak kledd inn i samme material som deres nye tregulv, noe som ikke er et problem for oss.

Del gjerne dine ønsker og behov med en av våre representanter ta kontakt, slik at vi kan gi deg akkurat det du ønsker deg. Som regel er det kun fantasien som setter grenser.